П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Сенат США погодив кандидатуру Вільяма Бернса на посаду директора ЦРУ

    Колишній посол Сполучених Штатів Америки в Росії Вільям Бернс очолить Центральне розвідувальне управління. Відомо, що його кандидатуру схвалила верхня палата Конгресу у четвер, 18 березня, пише “Deutsche Welle”.

    Відзначається, що голосування з вказаного питання було проведене після того, як сенатор-республіканець з Техасу Тед Круз перестав перешкоджати процедурі через свої вимоги від адміністрації президента Джо Байдена, щодо розширення санкцій проти газопроводу “Північний потік – 2”.

    Вільям Бернс провів на дипломатичній службі понад 30 років. З 1998 до 2001 року Бернс був послом США в Йорданії. З 2005 до 2008 року він був американським послом в Росії і брав участь у спробах перезавантажити відносини з Москвою в перші роки адміністрації президента Барака Обами.

    Потім з 2011 до 2014 року він був першим заступником держсекретаря США. У 2015 році став президентом Фонду Карнегі за міжнародний мир.

    Нагадаємо, у лютому цього року Вільям Бернс відповів на питання американських законодавців щодо своїх пріоритетів в разі затвердження на посаду директора ЦРУ. Зокрема він запевнив, що немає заміни твердому та послідовному підходу стосовно путінської Росії. Окрім цього, він неодноразово висловлювався на підтримку України та заявляв, що не вважає Путіна стратегом.

    Раніше, під час свого виступу в університеті Дюк в 2019 році він рішуче висловився на підтримку нашої держави: “Я твердо вірю у підтримку здорової суверенної України. Гадаю, це життєво важливо для здорової Європи та еволюції Росії”.

    Найсвіжіше

    Популярне