П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Кандидат на посаду глави ЦРУ розповів про послідовний підхід у відношенні путінської Росії

    Кандидат на посаду директора ЦРУ Вільям Бернс відповів на питання американських законодавців щодо своїх пріоритетів в разі затвердження на посаду, пише “Голос Америки”.

    Низка питань, які озвучив Бернс перед сенаторам, були присвячені Росії. Зокрема він наголосив: “Немає заміни твердому та послідовному підходу стосовно путінської Росії. Інколи ми маємо більший вплив на розрахунки Путіна, коли він бачить, що тверда відповідь надходить не лише від Сполучених Штатів, але і від союзників у Європі та інших”, – зауважив кандидат на посаду очільника Центрального розвідуправління США.

    Окрім вказаного, Бернс висловив занепокоєння спробами Російської Федерації втрутитись у вибори США а також нещодавню масштабну хакерську атаку на SloarWinds, від якої постраждала низка установ США і в якій підозрюють Росію.

    “Голос Америки” нагадує, Вільям Бернс неодноразово висловлювався на підтримку України.

    Він, зокрема заявляв, що не вважає Путіна стратегом, оскільки “Якщо подивитись на стратегічні наслідки його агресії в Україні, то він зміг переконати 42-43 мільйони українців, що вони мають втримати свою незалежність і довести, що жодним чином у своєму політичному та економічному виборі не залежать від Росії”.

    А під час свого виступу в університеті Дюк в 2019 році він рішуче висловився на підтримку нашої держави: “Я твердо вірю у підтримку здорової суверенної України. Гадаю, це життєво важливо для здорової Європи та еволюції Росії”.

    Найсвіжіше

    Популярне