Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Римський привітав нового православного митрополита Італії

    Папа Римський Франциск направив вітальне послання новому православному митрополиту Італії (Вселенського Патріархату), екзарху Південної Європи Полікарпу (Ставропулосу) з нагоди церемонії інтронізації, яка відбулася в кафедральному соборі Сан-Джорджо-деї-Гречі в Венеції.

    «Я приєднуюся до вас, присутні священнослужителі та вірні, закликаючи до Бога Отця, джерела всякого блага, про дарування рясних небесних благословень на Вас і на Ваше служіння, – цитує понтифіка Vatican News. – Я вірю, що ми разом – католики і православні – зможемо щедро присвятити себе служінню найслабшим, особливо в цей час пандемії, перетворюючи, з Божою поміччю, вже об’єднуюче нас спілкування в повну зриму єдність».

    Після обряду інтронізації митрополит Полікарп привітав і подякував присутнім, переказавши етапи свого шляху на служінні Церкві Христовій. Після висвячення в диякони і священники майбутнім патріархом Варфоломієм єрарх багато років служив в Італії, в 2007 році був возведений у сан єпископа і піднесений до рангу митрополита Іспанського і Португальського. У своїй промові митрополит позначив центральні пункти своєї пастирської програми на служінні Православної Церкви в Середземномор’ї.

    Новий митрополит Італії змінив на цій посаді єпископа Геннадія (Зервоса), який помер у жовтні 2020 року. 14 січня цього року відбулося його офіційне обрання з боку Священного Синоду Православної Церкви в Італії, – церковної юрисдикції Вселенського Патріархату, яка має свою резиденцію в Венеції.

    У церемонії інтронізації взяли участь митрополит Австрійський (Вселенського Патріархату), екзарх Угорщини і Центральної Європи Арсеній; митрополит Кірінійскій (Кіпрської Православної Церкви) Хризостом і єпископ Коптської Православної Церкви Іоанн. Також були присутні патріарх Венеції монсеньйор Франческо Моралья, секретар Папської ради зі сприяння християнській єдності монсеньйор Брайан Фаррелл, який передав вітальне послання Папи Франциска, і монсеньйор Амброджо Спреафіко, представник католицького єпископату Італії. Серед гостей були посли Греції при Італійській Республіці та Святому Престолі, консули Греції та Кіпру, представники італійської влади, численні священники місцевої архиєпархії, делегати церковних громад і асоціацій, парафіяни та паломники.

    Вітальне послання митрополиту Полікарпу направив також кардинал Курт Кох, президент Папської ради зі сприяння християнській єдності. Кардинал нагадує про важливість спільних зусиль «у проголошенні Слова Божого, вихованні нових поколінь і служінні найбільш нужденним». Ця братська співпраця покликана внести «конкретний і ефективний внесок в повне відновлення спілкування між нашими Церквами».

    Найсвіжіше

    Популярне