Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    У Кропивницькому готуються до встановлення найвищого прапора в Українi

    Кіровоградська обласна рада погодила початок проведення робіт зі встановлення найвищого флагштоку для державного прапора на Фортечних валах у Кропивницькому. Про це інформує Суспільне з посиланням на голову комісії з питань бюджету облради Сергія Коваленка.

    Початку будівельних робіт передує проведення процедури пристосування місця, бо Фортечні вали є пам’яткою архітектури. Через це, проведення тут будівельних робіт мають погодити в міністерстві культури.

    Світлина: Суспільне Кропивницький

    Місце для встановлення 30-тиметрового прапора України обирали з-поміж Ковалівського парку та Фортечних валів. Але проти встановлення флагштока у парку були військові, бо на тому місці, де зараз встановлений пам’ятний знак загиблим спецпризначенцям, розміщені 49 фотографій.

    Тому учасник бойових дій 2014-2015-го років Олег Кокуленко вважає, що єдиним правильним місцем для втілення цієї ідеї є Фортечні вали. “Якщо цей прапор найвищий, то він і повинен стояти на найвищій точці”, вважає ветерна російсько-української війни.

    Але Фортечні вали пам’ятка архітектури та містобудування національного значення “Земляні укріплення Єлизаветинської фортеці (Постанова Ради Міністрів Української РСР від 2 вересня 1979 року №442, охоронний №252/5).

    Вже є розпорядження про встановлення прапору від Офісу президента, а з обласного бюджету виділили на це 5 мільйонів гривень. Поставити флагшток мають до 10 серпня, відкрити пам’ятник – на День державного прапора – 23 серпня.

    Найсвіжіше

    Популярне