П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    “Позаполітична” РПЦ знову агітує проти Навального порівнюючи його з біблійним розбійником Варравою

    Московський священник Російської православної церкви та “християнський психолог” Пьотр Коломойцев вирішив не зважати на правило відокремленості держави та церкви, і заглибився у політичну пропаганду.

    На YouTube розміщено відеозапис проповіді клірика, у якій він вкладає новий зміст у фрагмент Євангеліє про Ісуса Христа та розбійника Варраву, повідомляє “Ахилла”.

    Священник РПЦ заявив, що коли народ зажадав відпустити злочинця Варраву, а не Христа, – “вони обирали не між праведником та розбійником, вони обирали між двома лідерами – духовним та політичним”.

    Єрей Пьотр Коломойцев наголосив, що Варрава та його спільники виступили проти окупаційної влади (Риму – ред.) і бажали, щоб податки не сплачувались Риму, а збирались місцевою владою. Клірик, вочевидь, вважає це хибним шляхом, оскільки запитує у вірян: “Що ми обираємо: духовне відродження, моральне зростання чи ми обираємо політичні зміни, обираємо бунт?”.

    Священник звинуватив окрему частину російського суспільства, яка сьогодні вигукує: “відпусти нам Варраву”, і не задумується над наслідками. При цьому, представник РПЦ явно натякає на те, що росіяни повинні обирати Путіна, а не Навального, тобто “Христа, а не Варраву”.

    Нагадаємо, днями інший протоєрей РПЦ Артемій Владіміров заявив, що учасники мітингів за Навального продали свої душі, коли наважились “підняти руку на Путіна”.

    “Позаполітична” діяльність РПЦ триває…

    Найсвіжіше

    Популярне