П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній зустрівся з американським дипломатом Куртом Волкером

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній 12 березня зустрівся зі старшим науковим співробітником Центру аналізу європейської політики (CEPA), американським дипломатом, колишнім cпеціальним представником США з переговорів щодо України Куртом Волкером.

    Митрополит Київський і всієї України обговорив з високоповажним гостем актуальну ситуацію в Україні та світі. Мова йшла зокрема про міжконфесійні й державно-церковні відносини в нашій країні та про необхідність міжнародної уваги до систематичного порушення релігійної свободи на окупованих Росією територіях – в Криму і на Донбасі, – повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Митрополит Епіфаній розповів Курту Волкеру про становлення Православної Церкви України та процес її визнання з боку інших помісних Церков.

    Окрім того, сторони торкнулися й низки інших тем. Користуючись нагодою Предстоятель ПЦУ висловив вдячність за послідовну підтримку урядом і народом США незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, а також за підтримку релігійної свободи у світі.

    У зустрічі також взяв участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

    Нагадаємо, Митрополит Епіфаній зустрівся з представниками Національного форуму «Трансформація України».

    Найсвіжіше

    Популярне