Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    “Золоте дно”: Журналісти випустили фільм про статки Аляксандра Лукашенка

    Білоруські опозиційні журналісти випустили фільм-розслідування про статки самопроголошеного президента Білорусі Аляксандра Лукашенка. Стрічку під назвою “Лукашенко. Золоте дно” опублікували на YouTube-каналі NEXTA.

    Про це повідомляє Суспільне.

    Як зазначено у дописі під стрічкою, у майже півторагодинному розслідуванні, зокрема, розповідається про як офіційні, так і про “подаровані” близькими бізнесменами резиденції Лукашенка.

    Також окремі блоки відео присвячені автопарку за кілька мільйонів євро з ретро-автомобілями, та авіапарку, де знаходяться кілька літаків і вертоліт, на яких Лукашенко минулого року літав над Мінськом.

    Як пише білоруська Радіо Свобода, за словами авторів стрічки, з 2014 року Євросоюз виділив білоруській владі 4 мільярди євро, значна частина яких пішла на особисті потреби Лукашенка.

    У фільмі також перераховані білоруські та іноземні бізнесмени – Михайло Гуцерієв, Ігор Макаров, Олексій Олексин, Павло Топузідіс, брати Каричі, які отримують ексклюзивні умови ведення бізнесу в обмін на цінні “подарунки” від самопроголошеного білоруського президента.

    Автори стрічки написали, що це “було найскладніше розслідування, яке проводила команда”.

    Нагадаємо, 9 серпня 2020 року в Білорусі відбулися вибори президента, які ані опозиція, ані міжнародна спільнота не визнали вільними та справедливими. У Білорусі вже 7 місяців тривають протести, включно зі страйками на деяких державних підприємствах. Під час їхнього придушення були затримані тисячі людей.

    Найсвіжіше

    Популярне