Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Російське ФСБ доповідає про військовослужбовців РФ та членів їх родин, які брали участь у мітингах на підтримку Навального

    Федеральна служба безпеки Російської Федерації підготувала звіт обмеженого доступу про січневі мітинги у Росії на підтримку опозиціонера Алєксєя Навального. Як повідомляє “Каспаров.ру”, окремі відомості з секретного документу стали відомі виданню “Медуза”.

    У звіті, зокрема, вказано, що у масових акціях взяли участь понад 90 тисяч осіб, хоча ця цифра є у декілька разів меншою, аніж нарахували опозиціонери, кількість затриманих, про яку повідомляють у ФСБ, вражає.

    У розділі про затриманих осіб, співробітники ФСБ рапортують, що 23 та 31 січня 2021 року правоохоронці РФ затримали понад 12 тисяч осіб, у тому числі 761 неповнолітнього. Порушено 90 кримінальних справ. Наведені цифри значно перевищують статистику різних правозахисних груп.

    Не менш цікавим є розділ звіту, у якому підводяться підсумки діяльності Департаменту військової контррозвідки (ДВКР) ФСБ. Департаменту було доручено вивчити військовослужбовців та цивільних працівників, які працюють на територіях військових містечок.

    Підрозділ звітує, що у протестах на підтримку Навального взяли участь 10 військовослужбовців, які “дискредитували Збройні сили РФ” особистою присутністю на мітингах.

    При цьому, вказані військовики або умисно виїздили за кордон, або конфліктували з начальством, щоб домогтись власного звільнення з силових структур. ДВКР проводить детальну перевірку та вивчення всіх 10 осіб. При цьому, у відомстві впевнені, що кількість військовослужбовців, які співчувають Навальному, може бути набагато більшою. Такі особи були виявлені у складі Міністерства внутрішніх справ РФ та Росгвардії.

    “Виявлені ознаки надання пособницької допомоги колишніми військовослужбовцями Росгвардії активістам штабу Навального у Санкт-Петербурзі шляхом надання відомостей про кількість військових нарядів, їх озброєння”, – йдеться у документі.

    Окрім цього, у звіті повідомляється про членів родин військовиків, які намагались поширювати у соцмережах заклики до участі в протестах.

    “ФСБ виявляє нещасних школярів. Якщо співробітник-дегенерат не може власній родині пояснити, що не можна брати участь у таких речах, рапорт одразу надходить до підрозділу по роботі з особовим складом”, – розповіло журналістам джерело з силових відомств і додало, що діти службовців також переглядають ролики Навального і не знаходять відповіді на питання від офіційної влади.

    Для уточненні інформації та отримання офіційних коментарів журналісти “Медузи” надіслали відповідні запити до ФСБ, Міноборони та Росгвардії. На момент публікації, силові відомства не відреагували на питання працівників ЗМІ.

    Найсвіжіше

    Популярне