П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент Зеленський пообіцяв довічний бан каналам Медведчука-Козака у YouTube

    Президент України Володимир Зеленський розповів, що Україна конче потребує ефективної боротьби з фейками у ЗМІ та забезпечення інформаційної безпеки, шляхом блокування шкідливих телеканалів.

    Про це він розповів під час виступу на форумі “Україна 30. Культура. Медіа. Туризм” у Києві 9 березня, пише “Obozrevatel”. Глава держави недвозначно зауважив, що “в людей зараз стріляють не тільки кулями, а й фейками”.

    “Шкідливі коди, віруси, спам. Це штучно створені лідери думки, яким з Іспанії краще видно, як жити в Україні. Це засоби масової дезінформації, які прикривають свободою слова диверсії за інструкціями агресора”, – говорив він.

    На додачу, президент Зеленський поділився планами довічно заблокувати канали, які ведуть антиукраїнську діяльність.

    “Ми зробили і продовжуємо працювати, щоб на цих телеканалах можна було б побачити тільки телевізійну таблицю. А в інтернеті, зокрема на YouTube отримали довічний бан. Подальші завдання держави і суспільства – усвідомити всі загрози інформаційній безпеці та знайти шляхи їх протидії”, – підкреслив він.

    Нагадаємо, 2 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України, яким були передбачені санкції проти народного депутата України Тараса Козака та компаній, які володіють ліцензіями телеканалів “групи Медведчука” – “112”, NewsOne і ZIK.

    Найсвіжіше

    Популярне