П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    На території самопроголошеної Абхазії затримали групу терористів “ДНР”

    Колишній учасник проросійської терористичної організації “ДНР” Ахра Авідзба та п’ятеро його спільників затримані на території самопроголошеної Республіки Абхазія. Відомо, що раніше Авідзба обіймав посаду, так званого, помічника президента Абхазії, а зараз йому пред’явлено обвинувачення у незаконному зберіганні зброї.

    Про це пише “Каспаров.ру” з посиланням на “Эхо Кавказа”.

    Повідомляється, що Авідзба був відомий, як один з польових ватажків терористичної організації “ДНР” на псевдо “Абхаз”, а решта п’ятеро затриманих – його друзі, які з початку 2014 року воювали на території України за “русскій мір”. Всі вони мають громадянство Російської Федерації.

    Так зване МВС самопроголошеної республіки заявляє, що за місцем проживання Авідзби були виявлені та вилучені патрони, ручні протитанкові гранатомети, ручні кулемети, автомати російського та іноземного виробництва, пістолети, спеціальне спорядження, радіопередавачі. За незаконне зберігання вказаного арсеналу, терористу загрожує до шести років позбавлення волі.

    Одними з перших про затримання “Абхаза” повідомили російські військові кореспонденти Сємьон Пєгов (WarGonzo) та Алєксандр Коц (“Комсомольская правда”), які висловили здивування вказаним інцидентом, оскільки Авідзба “удостоєний звання” “герой ДНР”.

    Нагадаємо, Ахра Авідзба (“Абхаз”) влітку 2014 року у складі загону добровольців чисельністю 20 чоловік прибув на Донбас і вступив до терористичного загону “Оплот”. Пізніше створив і очолив терористичний загін “Пятнашка”. Приймав участь у боях за Саур-Могилу, Іловайськ, Мар’їнку, а також в боях поблизу Дебальцево та Донецького аеропорту.

    В червні 2020 року був призначений, так званим, помічником президента самопроголошеної Республіки Абхазія. У листопаді того ж року подав у відставку у зв’язку з “втратою віри у спільну справу”.

    Напередодні затримання терорист оголосив про створення власного політичного об’єднання “Новиє люді”.

    Найсвіжіше

    Популярне