Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Черкасах збираються поставити пам’ятник спочилому митрополиту РПЦвУ

    Єпархія РПЦвУ у Черкасах запроваджує збирання коштів для увічнення пам’яті спочилого торік митрополита Софронія (Дмитрука).

    Про це архієпископ РПЦвУ в Черкасах Феодосій (Снігірьов) оголосив під час наради з благочинними церковних округів і керівниками відділів єпархії.

    Пам’ятник єрарху РПЦвУ планують встановити біля Архангело-Михайлівського кафедрального собору (в Соборному сквері Черкас). У РПЦвУ наголошують, що це робиться з метою надати можливість кожному вірному московської церкви, кому дорога пам’ять про спочилого митрополита Софронія, внести свою лепту в увічнення його пам’яті, передає видання “Прочерк”.

    Нагадаємо, митрополит Московського патріархату в Черкасах Софроній після тривалої і виснажливої хвороби відійшов до Господа у червні 2020 року на 81-му році життя. У 2018 році Софроній активно висловлювався на підтримку автокефалії. «Якщо мої собраття не підуть на Собор, то вже вони будуть винуваті в розколі», – казав він. Проте пізніше змінив свої думки й казав, що він «ні туди ні сюди».

    Спочилий владика Софроній у березні минулого року грубими словами відгукувся про вірян та їх питання про гігієну, а також про владу, що запровадила обмежувальні заходи у зв’язку з пандемією коронавірусу.

    Спочилого Софронія замінив відомий противник створення Єдиної Помісної церкви, фігурант “Миротворця” архієпископ Феодосій (Снігірьов).

    Найсвіжіше

    Популярне