П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ заплатила півмільйона рублів за визнання храму в Середньоуральському монастирі своїм

    Єкатеринбурзька єпархія Російської православної церкви, в рамках судового розгляду за визнання права на храм ікони Божої Матері “Спорительниця хлібів”, замовила експертизу, за яку заплатила 498 тисяч російських рублів.

    Мова йде про справу, коли суд визнав право власності РПЦ на вказаний храм, котрий знаходиться на території Середньоуральського монастиря, контроль над яким протягом тривалого часу зберігав позбавлений сану і відлучений від церкви екс-схиігумен Сєргій Романов.

    Про це пише ресурс “Е1.ру”, нагадуючи, що храм було побудовано у період з 2001 по 2005 роки, а його вартість оцінюється у 81 мільйон російських рублів.

    Повідомляться, що суд призначив експертами у справі двох співробітників “Центру якості будівництва”, винагорода яких склала майже півмільйона рублів.

    При цьому, відомо, що 26 лютого 2021 року Єкатеринбурзька єпархія знову звернулась до суду, щоб визнати право власності вже на інші будівлі Середньоуральського монастиря. У новому позові не уточнюється, про які саме будівлі йде мова.

    Нагадаємо, 26 лютого 2021 року співробітники правоохоронних органів РФ проводили обшуки на території обителі і розшукували священнослужителя, якого підозрюють у співучасті у потрійному вбивстві.

    Найсвіжіше

    Популярне