Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Байден: Ми віримо в Україну і повторюємо просту істину: Крим – це Україна

    США не визнають і ніколи не визнають окупацію Кримського півострова Росією і будуть виступати разом з Україною проти агресивних дій Росії.

    Про це заявив президент США Джо Байден у День кримського спротиву російській окупації, що відзначається 26 лютого.

    “Цього дня сім років тому Росія порушила міжнародне право, норми, за допомогою яких сучасні країни взаємодіють одна з одною, а також суверенітет і територіальну цілісність сусідньої України, коли вона вторглася в Крим”, – говориться в заяві Байдена.

    Він підкреслив, що сьогодні Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну та її союзників і партнерів так само, як і з самого початку цього конфлікту.

    “У цю похмуру річницю ми повторюємо просту істину: Крим – це Україна”, – наголошує президент США.

    “США не визнають і ніколи не визнають анексію півострова Росією. Ми будемо виступати разом з Україною проти агресивних дій Росії. Ми продовжуватимемо працювати над тим, щоб притягнути Росію до відповідальності за її злочини та агресію в Україні. Ми також продовжуватимемо вшановувати мужність і надію Революції Гідності, в ході якої український народ зіткнувся на Майдані зі снайперським вогнем та екіпованими силовиками та вимагав нового початку для своєї країни. Сполучені Штати все ще вірять у перспективну України і ми підтримуємо всіх, хто працює над мирним, демократичним та процвітаючим майбутнім своєї країни”, – заявив Джо Байден.

    Найсвіжіше

    Популярне