Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Литва готова підтримати санкції проти порушників прав людини на тимчасово окупованих територіях України

    Глава Міністерства закордонних справи Литовської Республіки Габріелюс Ландсбергіс заявив, що його країна готова підтримати можливі європейські санкції за порушення прав людини на окупованих територіях України.

    Як інформує “Європейська правда”, про це він заявив під час спільного брифінгу з українським колегою Дмитром Кулебою у Києві, який став завершенням дводенного візиту очільника зовнішньополітичного відомства Литви до України.

    “Ми говорили про можливість того, що Литва могла б запропонувати підтримку можливим європейським санкціям, як тільки Україна буде готова надати докази, списки людей, які порушують права людини в тимчасово окупованих територіях Криму і Сходу України” – зауважив Ландсбергіс.

    “УНН” нагадує, це перший дводенний візит очільника МЗС Литви Габріелюса Ландсбергіса до України. Разом з українським колегою, він обговорив подальше зміцнення стратегічного партнерства України та Литви, підтримку зусиль нашої держави з відновлення суверенітету та територіальної цілісності, протидію гібридним загрозам, взаємодію у рамках міжнародних організацій.

    Найсвіжіше

    Популярне