Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Одеська ОДА зареєструвала релігійну громаду ПЦУ в Татарбунарах

    Священник Православної Церкви України в Одеській області Владислав Шіман привітав у соцмережах мешканців міста Татарбунари з історичною подією – 12 лютого 2021 голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький видав розпорядження про реєстрацію статуту релігійної організації святого апостола Андрія Первозванного Православної Церкви України м.Татарбунари.

    Отець Владислав, який має безпосереднє відношення до створення релігійної громади, подякував всім патріотам міста Татарбунари, а особливо депутату Татарбунарської міської ради від партії “Європейська Солідарність” Володимиру Гажийському, які організували збори активу вірян та підготували документи.

    “Щиро вірю, що ця подія надихне та спонукає патріотичних мешканців інших міст та сіл Бесарабії до розбудови Православної Церкви України в нашому регіоні”, – написав священник.

    Протоієрей Владислав Шіман – настоятель Свято-Покровського храма в селищі Сарата Одеської області, громада якого ще в січні 2019 року разом зі священником перейшла з Московського патріархату в Православну церкву України.

    Тоді 287 віруючих проголосували за перехід. Четверо парафіян були проти і стільки ж утрималися.

    Здавалося б, після такого ніяких труднощів виникнути не могло – адже громада реалізувала своє законне право на користь ПЦУ. Але РПЦвУ до цього часу намагається повернути собі храм.

    Недавно вірянин Московського патріархату на ім’я Ігор Марчук вимагав скасування рішення загальних зборів про перехід релігійної громади Свято-Покровської церкви у смт. Сарата до Православної Церкви України. Зокрема він стверджував, що є засновником цієї релігійної громади, хоча на момент державної реєстрації релігійної організації громадянину було чотири роки. Але засновником та членом релігійної громади може бути виключно повнолітня особа.

    Найсвіжіше

    Популярне