П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Байден: Захист України залишається життєво важливим для Європи і США

    Захист суверенітету і територіальної цілісності України є життєво важливим для Європи і США. Крім того, західний світ має протистояти спробам Росії послабити Євросоюз і НАТО.

    Про це на Мюнхенській конференції з безпеки, яка проходить в онлайн режимі, заявив президент США Джо Байден, передає РБК-Україна.

    Зокрема він назвав Росію супротивником, який загрожує свободі навіть свого власного народу.

    “Путін намагається послабити європейський проект і НАТО, підірвати трансатлантичну єдність. Тому що Кремлю набагато простіше погрожувати окремим країнам, ніж вести переговори з сильним і об’єднаним трансатлантичним співтовариством. Тому відстоювання суверенітету і територіальної цілісності України залишається життєво важливим для Європи і США”, – заявив Байден.

    За його словами, Кремль атакує західні демократії та намагається “перетворити корупцію на зброю”, переконуючи всіх, що західна система управління така ж корумпована, як російська.

    “Але світ знає, що це неправда, включно з самими російськими громадянами”, – зазначив президент США.

    Байден підкреслив, що у випадку з Росією західний світ стикається з викликами іншого роду, ніж у випадку з Китаєм, але вони є настільки ж реальними.

    Нагадаємо, під час першої телефонної розмови з президентом РФ Путіним Байден підтвердив стійку підтримку суверенітету України.

    Президент США Джо Байден заявив у своему першому виступі з питань зовнішньої політики, що головним напрямком американської зовнішньої політики буде протистояння просуванню авторитаризму, яке відбувається за участі Китаю та Росії.

    Найсвіжіше

    Популярне