П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Байден Путіну: США рішуче підтримують суверенітет України

    26 січня відбулась телефонна розмова президента США Джо Байдена та його російського колеги Владіміра Путіна, пише “Полит.ру” з посиланням на сайти Кремля та Білого дому.

    При цьому, видання звернуло увагу на різницю у подачі інформації про перемовини, яку оприлюднили офіційні Москва та Вашингтон.

    У Кремлі зазначили: “Серед міжнародних тем обговорили односторонній вихід США з Договору відкритого неба, проблему збереження сумісного всеохоплюючого плану дій щодо іранської ядерної програми, внутрішньоукраїнське врегулювання, а також, російська ініціатива проведення саміту постійних членів Радбезу ООН”.

    На противагу, сайт Білого дому окреслив більш конкретні питання, що були обговорені. При цьому жодного натяку на “внутрішньоукраїнське врегулювання” немає. Натомість сказано, що Джо Байден висловив чітку позицію щодо українського питання.

    Президент Байден підтвердив стійку підтримку суверенітету України. Також він підняв інші питання. Серед них – хакерська атака на американські урядові установи, втручання у вибори в США 2020 року та отруєння Алєксєя Навального”, – йдеться на сторінці Білого дому.

    Окрім цього, президент США дав зрозуміти російському візаві, що Сполучені Штати будуть рішуче діяти на захист своїх національних інтересів у відповідь на дії Росії.

    Найсвіжіше

    Популярне