Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Синод Церкви Грузії підтримав добровільну вакцинацію

    Святіший Синод Грузинської православної Церкви ухвалив рішення за низкою церковних і суспільно важливих тем. Тема визнання ПЦУ чи відставки Грузинського патріарха Іллї не порушувалася.

    Офіційний документ оприлюднений на сайті Грузинської Патріархії.

    Синод Церкви Грузії підтримав добровільну вакцинацію, уточнивши, що громадяни не повинні переслідуватися за те, що зробили або не зробили щеплення. «Церква визнає, що здоров’я є одним із найважливіших прав людини, а тому підтримує всі кроки, спрямовані на захист цього права, які не суперечать християнській моралі. Ми підтримуємо, щоб процес вакцинації проти COVID-пандемії був оголошений добровільним та не обов’язковим; Це особливо важливо сьогодні, коли вакцина нещодавно розроблена, і медичні працівники різних країн мають різні думки щодо неї», – сказано у заяві синоду ГПЦ.

    «Церква Грузії високо цінує те добро, яке медицина приносить здоров’ю людей загалом, але не може нести відповідальність за сприяння вакцинації, оскільки це компетенція та відповідальність медичних працівників», – підкреслили в заяві синоду.

    Також Синод розглянув питання монастиря Давид-Гареджі, який розділяється на дві частини кордоном між Грузією та Азербайджаном. Синод ГПЦ заявив, що монастир Чічхітурі і Удабно, що знаходяться на спірній ділянці комплексу Давид-Гареджі, є «частиною історичної, культурної та релігійної ідентичності грузинського народу», і закликав владу Грузії почати переговори з Азербайджаном щодо відновлення статусу-кво.

    Також учасники обговорили «Християнську, євангельську, протестантську церкву – Біблійна свобода», створену партією «Новий політичний центр – Гірчі», яку Синод оголосив сектою, членам котрої буде відмовлено в причасті і церковних таїнствах до покаяння у гріху.

    Нагадаємо, раніше РПЦвУ проводила інформаційну кампанію проти вакцинації, в той час, як Православна Церква України виступила за добровільне щеплення від коронавірусу.

    Найсвіжіше

    Популярне