Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    «Не хочемо бути піддослідними тваринами»: РПЦвУ почала кампанію проти вакцинації

    Церква Московського патріархату в Україні розпочала у соцмережах кампанію проти «примусової вакцинації», яку начебто готує українська влада.

    РПЦ в Україні влаштувала опитування своїх вірян, яких начебто будуть насильно вакцинувати, бо законопроєкт «Про громадське здоров’я» передбачав положення про «примусову вакцинацію». Тепер Центр інформації РПЦвУ, цитуючи думки своїх вірян, наполягає, що люди не бажають вакцинуватись. За його даними, дискутували над темою понад 33 тисячі користувачів, які залишили понад 600 коментарів у Фейсбук та Інстаграм на офіційних сторінках Московського патріархату в Україні, передає Главком.

    Скріншот із заяви РПЦвУ

    Віряни, якщо вірити офіційному релізу Московської церкви, виступили проти прийняття законопроекту №4142, назвавши його антиконституційним і антидемократичним. Своє повідомлення про це, церква назвала «Не хочемо бути піддослідними тваринами».

    «Категорично проти цього закону, він порушує права і свободи громадян! Це порушення Конституції. Це поневолення нашого народу. Кожна людина сама відповідає за своє здоров’я і здоров’я своїх дітей», – написала одна з користувачів, слова якої цитує Центр інформації Московської церкви в Україні.

    «Категорично проти примусової вакцинації у будь-якому її прояві. Навіть якщо за законом вакцинація добровільна, а людина, яка відмовилася від вакцинації, при цьому позбавляється певних прав – це вже примус. І всім раджу згадати Нюрнберзький процес», – начебто написала користувач під ім’ям Ольга Р.

    У своїх коментарях, за даними Центру інформації МП, віруючі звернули увагу, що не довіряють якості нових вакцин. Релігійна громада, вірна Московському патріархату, начебто вважає примусову вакцинацію «масштабним експериментом над народом» і закликає владу врегулювати юридичний механізм відповідальності за безпеку препаратів і можливість відмови або заміни вакцини через релігійні переконання.

    «Все повинно бути добровільно. Я за вакцинацію перевіреними і етичними вакцинами», – пише одна з таких вірян. Інша вірянка РПЦвУ підкреслила, що «проти примусової вакцинації сумнівними вакцинами і працівники медичної сфери, і прості люди».

    «Господь не залишить нас, будемо слухати Голос Церкви і з Божою поміччю все вирішиться. Наш Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав: «Краща вакцина для нас – це покаяння», – закликала ще одна прихильниця Церкви.

    Нагадаємо, що Церква Московського патріархату в Україні не збирається виконувати закон і міняти назву.

    Раніше Глави церков в Україні пояснили своє ставлення до щеплення від COVID-19. У Московському патріархаті висловити своє ставлення до вакцинації відмовились. Митрополит Епіфаній впевнений, що «ніякої суперечності Божим заповідям вакцинація не несе» і у ПЦУ готові подати приклад вакцинації. Раніше ми повідомляли, що в окупованих районах Луганщини відмовляються від вакцинації російським «Спутнік V».  Кілька днів тому у російських храмах поширювали листівки проти вакцинації від ковіду.

    Найсвіжіше

    Популярне