Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ не хочуть міняти назву згідно закону № 2662-VIII

    Московський патріархат вкотре продемонстрував, що на українське законодавство їм начхати. Глава Юридичного відділу РПЦвУ натякнув, що їхня церква не буде перейменовуватись і зазначати в назві приналежність до Москви.

    Нагадаємо, філію Московської церкви України про зобов’язує закон № 2662-VIII “Про внесення зміни до статті 12 Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” щодо назви релігійних організацій (об’єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України” від 20 грудня 2018 року.

    «Як виявляється, Синод «ПЦУ» вважає, що мільйони громадян України, які належать до Української православної церкви (РПЦвУ – ред.), є агресорами, тому будь-яке законне рішення суду на їх користь є корупційним, поки вони не перейменуються або не визнають томос і не дотримуватимуться його!», – написав протоєрей РПЦвУ Олександр Бахов у Facebook.

    Нагадаємо, Синод Православної церкви України 2 лютого опублікував заяву щодо ситуації навколо закону № 2662-VIII від 20 грудня 2018 року, який зобов’язує так звану “Українську православну церкву Московського патріархату” змінити назву.

    Синод ПЦУ закликав «стати справді незалежним українським релігійним об’єднанням, вийшовши з російського підпорядкування, або виконати вимоги закону України, виклавши свою назву у відповідності до своєї справжньої юрисдикційної належності» і не надіятись на проросійських політиків. У ПЦУ закликали Українську державу і міжнародних партнерів України звернути увагу на зазначені потенційні загрози і не допустити їх здійснення.

    Раніше речник РПЦвУ називав закон про перейменування «УПЦ МП» загрозою соборності України.

    Найсвіжіше

    Популярне