Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Готові подавати приклад: ПЦУ підтримує вакцинацію

    Церква підтримує вакцинацію від коронавірусу і священники готові показати це на власному прикладі. Про це сказав предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній в ефірі Суспільного, передає Ліга.

    “Церква не проти вакцинації. Якщо це сприяє збереженню здоров’я людини, звичайно, що церква підтримує”, – заявив Епіфаній.

    Він зазначив, що священнослужителі обговорювали це питання, оскільки знають, що у вакцинації багато противників і це стане викликом для ПЦУ.

    “Але ми повинні добре розуміти, що вакцинація не має жодного відношення до віровчення церкви. Для того, щоб зараз боротися з цією небезпечною хворобою, ми бачимо, що світ знайшов вакцину. І, дай Бог, щоб в майбутньому ця вакцина призупинила подальше поширення цієї небезпечної хвороби. і ми, як церква, будемо пояснювати, будемо роз’яснювати. будемо показувати навіть, якщо потрібно, і приклад”, – сказав митрополит.

    За словами Епіфанія, коли вакцина з’явиться в Україні, священники будуть робити щеплення – вони навіть попросили уряд, щоб служителів церкви внесли до групи ризику для першочергової вакцинації.

    Найсвіжіше

    Популярне