П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    “Демократична сокира” готова передати США пакет документів про роль відеоблогера Анатолія Шарія у створенні “плівок Деркача”

    Лідери партії “Демократична сокира” заявили, що відеоблогер Анатолій Шарій “зіграв ключову роль” у втручанні українських політиків у вибори в США, пише “Ліга.Новини” з посиланням на Фейсбук політсили.

    Повідомляється, що “Демсокира”, спільно з волонтерами InformNapalm, провели розслідування, результати якого можуть суттєво розширити коло осіб, у відношенні яких Вашингтон може запровадити санкції.

    Активісти, які дослідили ситуацію, зробили висновок, що “скандал з плівками Деркача” не міг відбутись без Анатолія Шарія, оскільки він є топ-спікером на вказану тему, він переконував українське та американське суспільство у достовірності записів, вимагав негайного відкриття кримінальних проваджень.

    У партії “Демсокира” зауважили, що є чимало осіб, які були зацікавлені у зриві американських виборів. Серед названих ними прозвучали імена Портнова, Медведчука, Коломойського.

    З викладеного питання активісти провели брифінг з представниками ЗМІ, відеозапис якого доступний та YouTube-каналі “Укрінформу”. Учасниками спілкування з журналістами стали: Марк Савчук – голова Ради громадського контролю НАБУ, член ГО “Демократична Сокира”; Михайло Макарук – спікер Міжнародної волонтерської розвідувальної спільноти “InformNapalm”; Юрій Гудименко – співзасновник партії “Демократична Сокира”.

    Усі отримані матеріали у “Демсокирі” пообіцяли передати Міністерству фінансів та Державний департамент США, американським політикам, громадським організаціям тощо. Окрім цього, активісти пообіцяли “супроводжувати проєкт, допоки люди, які в інтересах Російської Федерації атакують стратегічного партнера України, не потраплять до санкційного списку”.

    “Ліга.Новини” відзначають, що 20 травня 2020 року нардеп Андрій Деркач заявив, що передав до Офісу генпрокурора аудіоматеріали, які, на його думку, свідчать про “факти міжнародної корупції” та державної зради п’ятого президента України Петра Порошенка у розмовах з колишнім віце-президентом США Джо Байденом.

    Нагадаємо, у вересні 2020 року Штати запровадили персональні санкції проти трьох громадян Росії і громадянина України, народного депутата Андрія Деркача за втручання у виборчий процес. У Вашингтоні переконані, що Андрій Деркач підтримує тісні зв’язки із спецслужбами РФ і виконує роль активного російського агента протягом, щонайменше, десять років.

    Найсвіжіше

    Популярне