П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Київщині зареєстрували декілька статутів нових громад ПЦУ

    Київська обласна держадміністарція (КОДА) схвалила два статути нових парафій ПЦУ і ще три оновлені редакції статутів громад, які раніше підпорядковувалися юрисдикції УПЦ Київського Патріархату.

    Про це 10 лютого повідомив інформаційний портал “Моя Київщина” з посиланням на “КV”, передає РІСУ.

    Зареєстрували Статут релігійної організації “Релігійна громада парафія Святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова Київської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) місто Сквира Київської області, – йдеться в повідомленні. Аналогічний Статут отримала парафія Святої Трійці Київської єпархії УПЦ (ПЦУ) в селі Застугна Васильківського району.

    Очільник КОДА схвалив статути в новій редакції трьом релігійним організаціям, які також перебувають у складі Київської єпархії УПЦ (ПЦУ). Це – парафії Святителя Миколая в Сквирі і Пресвятої Богородиці в селі Мар’янівка Васильківського району, які до перереєстрації іменувалася, як «релігійна громада Української Православної Церкви – Київський Патріархат».

    Отримала новий статут ще одна парафія Різдва Пресвятої Богородиці в селі Княжичі Броварського району, яка вийшла з Переяслав-Хмельницької єпархії УПЦ Київського Патріархату.

    Раніше ми повідомляли, що на Київщині зареєстрували статути ще 4 громад ПЦУ. Зокрема дві парафії Православної Церкви України – у селах Ходосівка та Чопилки – отримали установчі документи, а статути двох громад були переєстровані в новій редакції.

    Найсвіжіше

    Популярне