Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    “Невдоволення владою призводить до гонінь на церкву”: Новітня пропаганда від РПЦ

    Російська православна церква з самого початку мітингів на підтримку опозиціонера Навального намагається спинити протести “силою слова”. Свою солідарність з Кремлем висловили предстоятель РПЦ та найбільш авторитетні архієреї Моспатріахату.

    Очільник Тольяттинської єпархії РПЦ єпископ Нєстор (Любєранскій) також підтримав тренд “єдності Моспартріараху та Кремля”. У своїй нещодавній проповіді він продемонстрував неабияку винахідливість “словесної майстерності”, заявивши, що в результаті мітингів та протестів може постраждати сама церква.

    Архієрей виявив чимало спільного між революцією 1917 року та подіями в Росії 2021 року.

    “У нашому суспільстві відбуваються ті ж процеси, які були майже сто років тому. Так само люди виходили на вулиці з протестами, так само були невдоволені владою. І, здавалося, все робилось з хорошою метою: все для блага народу. А закінчувалось – гоніннями…”, – цитує слова єпископа Нєстора (Любєранского) видання “Ахилла”.

    На думку архієрея, віряни мусять “укріплюватись у любові Христовій”, а не брати участь у протестах.

    Втім, у виданні поставили досить слушне питання: а чи не за такі проповіді і розпочинались гоніння? Невже презирство та ненависть до представників духовенства не виникало через те, що клірики прислужували владі і допомагали їй придушувати свободу народу та мрії про краще життя?

    Не зважаючи на актуальність цього питання для сучасної Росії, воно і досі лишається відкритим.

    Найсвіжіше

    Популярне