П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ заявили, що катехізація чиновників має вберегти владу від протестів

    Російська православна церква чітко дає зрозуміти, що теза про “церкву відділену від держави” не вартує паперу, на якому написана.

    У розпалі мітингів на підтримку опозиціонера Навального, окремі представники духовенства знову завели мову про “православну державну ідеологію” та щедро сиплять “рецептами порятунку” від протестів, у основі яких, знову ж таки, лежить віровчення РПЦ.

    З публічною промовою, пронизаною “турботою про молодь та майбутнє Росії”, виступив настоятель Преображенського Пронського чоловічого монастиря (Рязань) ігумен Лука (Стєпанов), пише “Ахилла”.

    Клірик вважає, що події останнього часу повинні послугувати приводом задуматись про ідеологічне спрямування освіти, культури та суспільного життя.

    “Необхідна катехізація утримувачів влади, ідеологічний мінімум – не просто ошатні формулювання, а ціннісні основи життя особистості і суспільства”, – заявив він.

    Однак “всеохоплюючою катехизацією чиновників” ігумен Лука (Стєпанов) не обмежився. На його думку, потрібно впровадити жорстке обмеження “ворожого інтернету”, започаткувати цензуру та ввести у школах посаду заступника директора з виховної роботи.

    “Вороги Росії з руйнівними намірами використовують інформацію для дезорієнтації та маніпуляціями молоддю”, – сказав представник російського духовенства, вбачаючи порятунок майбутнього держави виключно у віровченні РПЦ.

    “Ахилла” нагадує, що раніше ігумен Лука (Стєпанов) заявляв про велич лідера РФ та порівнював Путіна з імператором Юстиніаном. Окрім цього, він допускав вислови, що теологи корисні для спецслужб.

    Найсвіжіше

    Популярне