Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    ЗМІ: Родичі Тараса Козака володіють десятками об’єктів нерухомості в Україні

    Через введення санкцій народний депутат від «Опозиційною платформи – За життя» Тарас Козак протягом 5 наступних років не зможе користуватися власними активами. Однак, як виявилося, його родичі володіють десятками квартир, будинків та інших об’єктів нерухомості в Києві та Львові.

    Зокрема, в декларації за 2019 рік депутат вказав частки в 12 компаніях, будинок на понад 330 квадратних метрів в селі Сокольники під Львовом і офіс на 100 квадратних метрів у Львові, передає «Інформаційний навігатор».

    Депутат також орендує в Києві будинок на більш ніж 600 квадратних метрів в ТОВ «Інвестиційна компанія Спорт-тур». Ця компанія належить Оксані Марченко ㅡ дружині його соратника, одного з лідерів ОПЗЖ Віктора Медведчука.

    Декларація Козака 2020 року показує, що депутат зберігає значну частину своїх активів в білоруських банках, зокрема в «МТБанк» і в «Абсолютбанк».

    Всього в Білорусі він тримає понад 8 млн євро, а в українському «Укрбудінвестбанк» у депутата зберігається понад 378 тисяч гривень та 3 тисячі євро. У той самий час готівкою Тарас Козак задекларував понад 2,4 мільйона гривень і 150 тисяч доларів.

    Нагадаємо, згідно із санкціями Ради національної безпеки і оборони України, активи Тараса Козака будуть заблоковані на 5 років. Також протягом дії санкцій Козаку обмежили вивід капіталу за межі України, зупинили виконання економічних і фінансових зобов’язань і заборонили укладення угод з цінними паперами тощо.

    Однак, як відзначають журналісти «Слідство.info», його родичі також мають значні доходи. Наприклад, молодший брат депутата, Богдан Козак, володіє 12-ма квартирами тільки в Києві. А у Львові йому належать будинок, квартира, два паркомісця і дві комори.

    У Львівській області у Богдана Козака є будинок, кілька земельних ділянок і ще 24 ділянки він орендує.

    Крім цього, як зазначають журналісти, 70-річна мати Тараса Козака, Софія, володіє чотирма квартирами в Києві, квартирою і паркоместом у Львові, будинком і трьома земельними ділянками у Львівській області.

    Як відзначали журналісти програми «Схеми», громадянська дружина народного депутата Наталя Лавренюк разом з Оксаною Марченко займається нафтовидобувним бізнесом в Росії. Жінка володіє квартирою в Києві, 10-ю земельними ділянками в Київській області, будинком, квартирою і офісом у Львові.

    Також у Наталії Лавренюк є елітна машина MERCEDES-BENZ V 300 D 2020 року випуску, яка зараз коштує близько трьох мільйонів гривень.

    Найсвіжіше

    Популярне