Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    МЗС готує сюрприз до 30-ї річниці незалежності: Степан Бандера буде перепохований на Батьківщині?

    Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, яким буде святкування 30-ї річниці незалежності України, яке пройде у серпні 2021 року.

    Ще в жовтні минулого року президент Володимир Зеленський підписав указ про організацію заходів із нагоди 30-ї річниці свята. На Хрещатику та майдані Незалежності планується проведення військового параду.

    Очільник МЗС Дмитро Кулеба в інтерв’ю “Радіо Свобода” розповів і про сюрприз, який очікує на українців у серпні поточного року, пише “Ракурс”.

    “Сюрприз! Цього ніколи не було, і якщо це вийде, то я буду щасливий. Я буду вважати, що не дарма був міністром саме в рік 30-ї річниці. Ми хочемо дещо привезти до України. Привідкрию трошки залаштунки. Дещо, що знаходиться за кордоном”, – зазначив глава дипломатичного відомства.

    Яким саме буде анонсований сюрприз, точно не відомо. Та все ж, таємниця, з високою долею імовірності, розкрита.

    “Новий формат”, посилаючись на народного депутата України Максима Бужанського, пише, що до 30-ї річниці незалежності України може відбутись перепоховання праху Степана Бандери.

    Могила Степана Бандери в Мюнхені
    Могила Степана Бандери у Мюнхені. Фото взято з patrioty.org.ua

    Нагадаємо, Степан Бандера, один з ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, був убитий совєтським агентом за наказом Нікіти Хрущова у жовтні 1959 року в німецькому Мюнхені. Могила Бандери знаходиться на мюнхенському цвинтарі Вальдфрідгоф і була неодноразово паплюжена вандалами.

    Нагадаємо, в ніч на 5 лютого на площі Кропивницького у центрі Львова невідомі облили червоною фарбою пам’ятник лідеру ОУН Степану Бандері.

    Найсвіжіше

    Популярне