П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    «Свята без тата» — не лише гуманітарна акція, а й пам’ять про загиблих воїнів

    В Одесі, як і по всій Україні, не перший рік проходить благодійна акція «Свята без тата». Її започаткували у Варшаві українські волонтерки — мати й донька Галина Андрушков і Вікторія Батрин. Відтоді за безпосередньої підтримки Посольства України в Польщі та Збройних Сил України у тісній співпраці з Управлінням цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України дітям захисників України невтомні волонтери готують і надсилають подарунки.

    Акція давно вийшла за межі Європи й тепер до неї долучаються українські громади з різних куточків світу. Наприклад, цього року до неї приєдналися також небайдужі з Німеччини, Данії, Норвегії та Канади, повідомляє АрміяInform.

    І протягом двох останніх років незмінними ельфами й чарівниками, що створюють атмосферу свята для дітей загиблих і поранених військових моряків, залишаються представники групи цивільно-військового співробітництва штабу Командування ВМС ЗСУ.

    Зокрема малеча знає та з нетерпінням чекає на офіцера групи капітан-лейтенанта Олену Скомороху. Жінка опікується, аби на свята діти наших захисників у жодному разі не залишилися без подарунків і належної уваги.

    «Усього 28 дітей та онуків загиблих військовослужбовців ВМС по всій Україні отримали свої гостинці. Цього року через пандемію коронавірусу й пов’язані з цим труднощі виникали певні проблеми, але ми зробили все можливе, щоб усі наші підопічні отримали подарунки на різдвяні свята. Адже для нас «Свята без тата» — це не лише акція гуманітарної допомоги й це не просто подарунки, а передусім символ пам’яті про їхніх батьків, які віддали свої життя у боротьбі за наше краще майбутнє. Тож діти наших загиблих військових моряків ніколи не повинні залишатися поза увагою», — говорить капітан-лейтенант Олена Скомороха.

    Варто зазначити, якщо так звана «фабрика ельфів» працює лише на свята, то офіцери групи цивільно-військового співробітництва штабу Командування ВМС ЗСУ завжди готові прийти на допомогу родинам загиблих героїв у розв’язанні будь-яких питань.

    Найсвіжіше

    Популярне