П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Онуфрій привітав моспатріарха із річницею інтронізації

    Попри російсько-українську війну, яка триває вже 7 років, очільник РПЦ в Україні митрополит Онуфрій (Березовський) 1 лютого привітав свого керівника – московського патріарха Кіріла (Гундяєва) – із річницею інтронізації (початком правління).

    «Його святості, святійшому Кірілу. Сердечно вітаю Вас з річницею інтронізації на Первосвятительський престол Російської Православної Церкви. З покорою сприйнявши від Христа жереб високого Первосвятительского служіння, Ви пасете Боже стадо не з примусу, але охоче (1 Пет. 5: 2), не шкодуючи ані сил, ані часу і являючи своїй пастві справжній приклад самовідданої любові до Бога і ближнього…», – йдеться у вітанні, опублікованому на офіційному сайті РПЦвУ.

    Крім того, Онуфрій побажав Кірілу «невичерпної благодатної кріпості та фаворської духовної радості» у його «високому Патріаршому служінні» і жодним словом не згадав про благословення священниками РПЦ російських окупантів.

    Наприкінці привітання очільник РПЦвУ попросив «Першосвятительського благословення» у Кіріла, що ще раз засвідчує підлеглість Онуфрія московському патріарху.

    Минулого року Онуфрій навіть із іншими єпископами МПвУ літав у Москву, щоб особисто поздоровити Кіріла із 11 річницею правління. Цього року, через коронавірус, моспатріарх Кіріл скасував спільне богослужіння на честь річниці своєї інтронізації.

    16 червня 2019 року в Москві Кіріл привітав Онуфрія і подарував йому архієрейське облачення.

    Найсвіжіше

    Популярне