П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦвУ про свого єпископа: Знищує Донецьку єпархію

    Священнослужитель Російської православної Церкви в Україні Володимир Леонов вирішив покинути Донецьку єпархію, через те, що місцевий єпископ РПЦвУ Іларіон (Шукало), за його словами «знищує єпархію».

    Священник написав про це публічне повідомлення у соцмережах, яке поширив інший священник РПЦвУ Александр Сорокин.

    «Я не можу більше залишатися кліриком єпархії, якою управляє митрополит Іларіон. На мою думку, він знищує Донецьку єпархію. Фактів тому безліч. Вони типові і досить банальні, але в наших умовах особливо потворні і цинічні», – зазначає Леонов.

    Він зазначив, що місцеве духовенство прекрасно бачить брехню нинішнього іміджу Іларіона, який позиціонує себе як «старця святого життя». «Міф, я думаю, не пройде. Для міфу необхідна основа і сам міф повинен стати центром будь-якого процесу, а тут порожнеча», – із сумом пише Леонов.

    Він додав, що навіть покійні священники так і не можуть «розрахуватися» з «охоронцем традицій церковних», а прохання духовенства до єпархії не реєструються. «Подав і ходи роками випрошуй».

    Крім того, священник пожалівся, що митрополит Іларіон тільки заважав будівництву храму: «”Великий будівельник” ніколи нічим не допомагав, а іноді навіть заважав».

    Варто зазначити, що митрополита РПЦвУ Іларіона (Шукало) критикують за любов до розкоші. В липні 2012 року журналісти сфотографували в нього на руці годинник «Franck Muller» вартістю близько 150 тисяч доларів, що майже в п’ять разів дорожче за «Breguet» патріарха Кирила за 30 тисяч євро. На ялинку в Центрі слов’янської культури імені Кирила і Мефодія в січні 2013 року митрополит приїхав на джипі «Cadillac Escalade», ціни на який у офіційних дилерів в Україні коливаються від 105 до 155 тисяч доларів в залежності від комплектації. За інформацією народного депутата України Олександра Бригинця, єдиний неушкоджений від російсько-української війни будинок у Пісках — це садиба митрополита Ілларіона.

    Найсвіжіше

    Популярне