Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Терористи з “ДНР” відкрито називають кліриків Донецької єпархії “УПЦ МП” духовенством РПЦ

    22 січня 2021 року виповнилось 6 років розстрілу проросійським бойовиками зупинки громадського транспорту в окупованому Донецьку, внаслідок якого загинуло восьмеро цивільних.

    Ватажки терористичної організації “ДНР” поспішили звинуватити в обстрілі Збройні Сили України і перетворили вказану дату на “торжество російської пропаганди”.

    2021 рік винятком не став, і 22 січня в окупованому Донецьку пройшла панахида за вбитими мешканцями міста.

    “Портал ДНР” пише: “Панахида за загиблими в результаті обстрілу українською армією зупинки громадського транспорту 22 січня 2015 року пройшла на місці трагедії в житловому масиві Боссе в Ленінському районі Донецька. Траурний захід відвідали депутати, представники місцевої влади, місцеві мешканці. Панахиду провели священнослужителі Донецької єпархії РПЦ“.

    Скріншот новини ресурсу “Портал ДНР”

    Жодної згадки про Українську православну церкву (Московського патріархату), натомість, чітко сказано: “Донецька єпархія РПЦ“.

    Коментарі зайві…

    Принагідно нагадаємо історію надзвичайної події.

    22 січня 2015 року внаслідок обстрілу бойовиками терористичної організації “ДНР” мікрорайону Боссе в Донецьку загинуло восьмеро цивільних. Не зважаючи на те, що трагедія відбулась глибоко в тилу окупованого міста, пропагандисти швидко “вигадали” “диверсійну групу” Збройних сил України, яка, нібито змогла на окупованій території організувати рухому вогневу позицію.

    В той же час, незадовго до обстрілу, терористи вихвалялись “рухомим” мінометом “Васільок”, який за півтори хвилини приводиться у стан бойової готовності, а після ведення вогню протягом того ж часу залишає місце вогневої позиції. Місцеві мешканці Донецька бачили вантажівку з таким мінометом у трьох мікрорайонах міста.

    Фото взято з ostro.org
    Фото взято з ostro.org
    Фото взято з ostro.org

    Кілька років тому, колишній терорист “ДНР” Дєніс Лотов, який воював проти України в 2014 році, у своєму відеоблозі розповів причини трагедії. За його словами, обстріл здійснили російські казаки з угруповання атамана Сафоненка, які ворогували з “Оплотом” Захарченка. Казаки з міномета стріляли по базі “оплотівців”, але артилеристи вони кепські, тому й влучили в зупинку громадського транспорту.

    “Коли виходить така “зрада”, ніхто не буде цього розповідати… Тому терміново роздули історію, як укропи вбили мирних жителів”, – зізнався Лотов.

    Найсвіжіше

    Популярне