Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Пропаганда РФ: Блогер розповів, як створили черговий фейк про Булгакова і Україну

    На російських і проросійських ресурсах стогін – в Україні нібито заборонили Булгакова. Джерело нібито заборони не наводиться. Частина піклувальників про велику російську літературу підхопила цей фейк і синхронно заламує руки, пише “Інформаційний спротив” з посиланням на блогера Олексія Копитька.

    “По-перше, очевидно ж, що брехня. По-друге, щось таке я вже чув. Почав шукати. Знайшов в один клік”, – пише блогер.

    10 днів тому було опубліковано інтерв’ю з чиновником Держкомтелерадіо, який перелічує приклади відмов і пояснює: відомство не дало дозвіл на ввезення в Україну з Росії одного з видань «Мастєра і Маргаріти», оскільки в ПЕРЕДМОВІ до видання перераховуються сучасні російські діячі, які фігурують в списку тих, хто становлять загрозу (бо публічно підтримували військову інтервенцію Росії). Тобто, до творчості Булгакова ця заборона жодного відношення не має, це «творчість» видавців.

    Найцікавіше – заборона мала місце в БЕРЕЗНІ 2019 року. Майже два роки тому. Для роспропаганди нормально використовувати будь-який привід. Ненормально, що у нас до сих пір стільки вразливих громадян, які підхоплюють будь-яке марення.

    Найсвіжіше

    Популярне