П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    “Ватажок російських тітушок” Прілєпін вважає, що масові мітинги загрожують російській державності

    Російський націонал-більшовик, письменник, лідер партії “За правду”, учасник війни Росії проти України Захар Прілєпін розповів в ефірі каналу RTVI, що російська влада витратила $15 мільйонів на рекламну кампанію проти мітингів в TikTok, пише “Полит.ру”.

    “Звісно, потрібно жорсткіше (обмежувати правила поведінки в соцмережах – ред.). Зараз є певна консолідація суспільства, є рейтинг діючого президента. А якщо у нас раптом тремор держави, якщо на тлі ковіду почнеться чергове падіння валюти? І вкинуть ті самі кошти (на організацію мітингів – ред.). А ми вже не в змозі з цим справитись. Це моментальний розпад держави”, – заявив Прілєпін.

    Зрозуміло, що у будь-якій публічній заяві запальний роспатріот не може обійтись без в’їдливих висловлювань в адресу України, Прілєпін винятком не став і у негативному контексті згадав події Революції Гідності.

    “Ми маємо перед очима 6-річної давності український приклад, коли 75 тисяч чоловік, менше 1 відсотка українців, виходять на Майдан і за два місяці змітають всю державність, хоча Януковича обрали 49 відсотків населення. Зараз (у Росії – ред.) вийшли 12-15 тисяч, і вони цілковито ресурсні”, – висловив занепокоєння учасник війни проти України.

    Варто нагадати, у листопаді 2020 року Захар Прілєпін урочисто проголосив створення угруповання “тітушок” – “Гвардії Захара Прілєпіна”, яке покликане запобігти Майдану в Російській Федерації. Примітно, що керувати новоствореним ополченням Прілєпін доручив Сєргєю Фомічєнкову, який ще у 1999 році організував проросійську акцію в українському місті Севастополь.

    Найсвіжіше

    Популярне