Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії оголошено про створення постійно діючого угруповання "тітушок" – "Гвардії Захара Прілєпіна"

    Російські “тітушкі” оголосили про об’єднання в централізований підрозділ, метою якого оголошено “збереження політичної, територіальної і культурної цілісності Росії”. Про цю подію розповів на сайті власної політичної партії “За правду” російський націонал-більшовик, письменник, учасник війни Росії проти України Захар Прілєпін.
    30 жовтня Прілєпін урочисто проголосив датою створення “Гвардії Захара Прілєпіна”, яка, за його словами, покликана запобігти Майдану в Російській Федерації.
    “Росія на повній швидкості рухається у напрямку власного, ініційованого зовні, Майдану. Ми зобов’язані працювати на випередження. Не з метою порятунку влади, а з метою порятунку держави”, – заявив ідеолог “русского міра”.
    Примітно, що керувати новоствореним ополченням Захар Прілєпін доручив Сєргєю Фомічєнкову, який ще у 1999 році організував проросійську акцію в місті Севастополь. Тоді, під час святкування Дня Незалежності України, він з прибічниками розгорнув плакат з написом “Севастополь – русский город!”. В 2014 році Фомічєнков очолив добровольчий рух “Интербригады”, приймав участь в бойових діях поти України на боці “ЛНР”. В 2017 році, в “ДНР” він очолив “Батальйон Захара Прілєпіна”.
    Втім, не всі в Росії сприйняли новину про створення “ГЗП”. Зокрема, в публікації на сайті “d3.ru”, йдеться про те, що мати власну банду – це зручний і прибутковий бізнес в РФ. Для терору населення Кремль використовує не лише ФСБ, Росгвардію чи інших силовиків, а також різного роду бойовиків і “тітушок”.
    З огляду на це, Захар Прілєпін просто вирішив забронювати власне місце у зазначеній “ринковій сфері”. Тепер і він зможе заробляти на “замовленнях” Москви, а на тлі його діяльності навіть Пєскови-Захарови виглядають досить пристойно.
    Водночас, росіяни роздумують, а що б сталось, якби про створення аналогічного формування заговорив би, приміром, Алєксєй Навальний? Швидше за все, всю компанію оформили б як терористичне угруповання і ув’язнили б на чималі строки.
    Сарказм і сум росіян, які, не зважаючи на чималі старання Кремля, намагаються мислити адекватно, прогресивно і тверезо, зрозумілий.
    Водночас, важко спрогнозувати, де саме розпочнуть свою діяльність активісти “ГЗП”. Чи це буде Хабаровськ, чи може Середньоуральський монастир, контроль над яким зберігає відлучений від церкви Сєргій Романов, чи може на них чекає відрядження до Республіки Білорусь де можна “тітушкувати” донесхочу? Чи все ж таки, “прілєпінські гвардійці” вирушать з гастролями на Донбас, в Сирію, чи невизнаний Нагорний Карабах, де, отримавши від місцевих “діячів” зброю, завзято візьмуться захищати культурну цілісність Росії.
    Принагідно нагадаємо, що Захар Прілєпін (справжнє ім’я – Євгєній Ніколаєвіч Прілєпін) – російський політик, письменник, націонал-більшовик. Після служби в армії навчався в школі міліції і служив в ОМОН. У 1996 році брав участь у першій російсько‐чеченській війні. У 1999 році взяв участь у бойових діях у Дагестані та другій російсько-чеченській війні. Голова політичної партії “За правду”, в програмі якої зафіксований намір ліквідації української державності. Підтримує “ДНР” та “ЛНР”. Захар Прілєпін з 2014 року в складі збройних формувань особисто брав участь у війні на сході України.
    16 лютого 2017 року Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо Захара Прілєпіна за звинуваченням в «участі у діяльності терористичної організації» (ч. 1 ст. 258-3 КК України) та «фінансування тероризму» (ч. 1 ст. 258-5 ККУ). Він підозрюється в пособництві незаконному збройному формуванню самопроголошеної «Донецької народної республіки».

    Найсвіжіше

    Популярне