П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Ще один мільярд для РПЦ

    Не зважаючи на глибоку економічну кризу, викликану пандемією коронавірусу, Російська православна церква продовжує обживатись об’єктами дорогої нерухомості і освоює чималі суми коштів, які перекочували з кишень бізнесменів та бюджетів різних рівнів.

    Інформаційне агентство “URA.RU” пише, що у Челябінську місцевий олігарх Алєксандр Арістов підтримав РПЦ у її майнових зазіханнях і пожертвував 1 мільярд російських рублів на будівництво нового кафедрального собору.

    Повідомляється, що храм почали будувати ще у 2014 році, але роботи майже одразу пригальмувались аж до 2020 року, коли Челябінський губернатор Алєксєй Текслєр висловив невдоволення щодо затримки зведення важливого об’єкту міста. Після цього, Алєксандр Арєстов і вирішив “позбутися” частини власних статків.

    Згідно задуму, після встановлення куполів, висота храму складатиме близько 70 метрів, а РПЦ, зокрема фірма Московського патріархату “Софріно”, зможе освоїти скромну пожертву челябінського бізнесмена на виготовлення іконостасу та церковного інвентаря.

    Чим пояснюється потреба зведення такої масштабної та дороговартісної культової споруди, у час, коли сотні медичних закладів Росії переживають нестачу устаткування, медикаментів та високооплачуваних фахівців, ані в РПЦ, ані у місцевій адміністрації Челябінська, не повідомляють.

    Найсвіжіше

    Популярне