П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Кіберфахівці СБУ блокували мережу інтернет-диверсантів, якою керували з РФ

    Кіберфахівці СБУ викрили і заблокували мережу зловмисників, які діяли на території Дніпропетровської, Херсонської, Полтавської та Закарпатської областей. За завданням російських кураторів вони скоординовано поширювали у соцмережах матеріали, в яких закликали до порушення територіальної цілісності та конституційного ладу нашої країни, розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

    Про це повідомляють у пресслужбі СБУ.

    Кіберфахівці СБУ також зафіксували, що активізація роботи викритих інтернет-агітаторів збігається з так званими «тарифними протестами». На замовлення іноземних кураторів фігуранти підбурювали користувачів соцмереж до участі у цих акціях.

    Наразі дії зловмисників кваліфіковано за ст. 110 Кримінального кодексу України.

    Нагадаємо, у Службі зовнішньої розвідки України заявили, що політична мета РФ — дестабілізувати суспільно-політичне життя України до такого рівня, коли “допомога Кремля” стала б єдиним варіантом для забезпечення “виживання”.

    Раніше генерал-лейтенант Служби безпеки України Віктор Кононенко поділився інформацією про наміри Російської Федерації “інтегрувати” окуповані території Донецької та Луганської областей у склад України на власних умовах.

    Найсвіжіше

    Популярне