Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія спробує змінити владу в Україні – Служба зовнішньої розвідки

    Політична мета РФ — дестабілізувати суспільно-політичне життя України до такого рівня, коли “допомога Кремля” стала б єдиним варіантом для забезпечення “виживання”. Фактично йдеться про спроби розпалювання на території нашої держави “війни всіх проти всіх” і проведення на цьому тлі політично-диверсійної або силової операції зі зміни керівництва держави.

    Про це пише інформаційний бюлетень “Біла книга”, опублікований Службою зовнішньої розвідки України. Це перша подібна робота в історії структури, передає Gazeta.ua.

    У книзі міститься оцінка основних зовнішніх загроз національній безпеці України у зовнішньополітичній, економічній, інформаційній та інших сферах. Особлива увага приділена Російській Федерації. Окремий розділ – про плани Кремля, стратегію та тактику деструктивної політики щодо України з підриву української державності.

    Як приклад, наводиться той факт, що Росія створила у тимчасово окупованому Криму потужне міжвидове угруповання військ, яке охоплює наземний, повітряний і морський компоненти та нараховує близько 32,5 тис. осіб.

    “За роки окупації Криму маємо достатньо і відкритих, і закритих розвідувальних даних, щоб підтвердити той факт, що Москва, попри декларативні заяви, ніколи не розглядала Крим у вимірі розвитку його економічного потенціалу. Росія там активно нарощує ударні спроможності ЗС РФ, збільшуючи чисельність військ та оснащення новими зразками озброєння і військової техніки, з одночасним формуванням умов для посилення на цій території їх ядерного потенціалу”, – підсумовують у бюлетені.

    Нагадаємо, раніше голова Служби зовнішньої розвідки України Валерій Кондратюк наголосив, що однією з форм кремлівського тиску на нашу державу — просування ідеї “русской православной церкви” і блокування становлення і визнання ПЦУ.

    Віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що у законопроєкті “Про державну політику перехідного періоду” дається чітке визначення, що Росія є агресором.

    Найсвіжіше

    Популярне