Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Твердження “Росія – країна-агресор” незабаром буде закріплене у законодавстві

    Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков під час зустрічі з журналістами розповів, що у законопроекті “Про державну політику перехідного періоду” дається чітке визначення, що Росія є агресором.

    Про це повідомляє “Укрінформ”.

    “Ми пропонуємо в цьому законі відверто сказати, що держава-агресор, стосовно окупованого Криму, Севастополя та окремих районів Донбасу – є Російська Федерація. І тоді далі всі наслідки правові можна потім буде використовувати”, – наголосив Резніков.

    Міністр зауважив, що потрібно вживати коректну термінологію, зокрема, територія Криму та частина Донбасу є окупованими територіями, а не анексованими. Це є дуже важливим міжнародним аспектом.

    Резніков повідомив, що, в даний час, готується глосарій, який унеможливить плутанину в термінології, і який буде надавати точні та адекватні визначення і терміни.

    “Укрінформ” нагадує, наприкінці грудня 2020 Мінреінтеграції завершило розробку проєкту закону “Про державну політику перехідного періоду”. 11 січня 2021 року текст законопроекту було оприлюднено для ознайомлення, після чого міністерство закликало громадян надсилати свої зауваження та пропозиції.

    Повідомляється, що всі охочі можуть направити свої рекомендації до 29 січня 2021 року на адресу електронної пошти: chumak@kmu.gov.ua.

    Після збору пропозицій документ буде доопрацьовано та направлено на розгляд до Верховної Ради.

    Найсвіжіше

    Популярне