Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Глава ОБСЄ Анн Лінде відвідала зону ООС і запевнила у повній підтримці України

    Під час свого першого закордонного відрядження глава Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Анн Лінде відвідала Київ, звідки у супроводі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби вирушила до району проведення Операції об’єднаних сил.

    До складу делегації Королівства Швеції увійшли також посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг, керівник робочої групи ОБСЄ Петра Лерке, директор Департаменту Східної Європи МЗС Швеції Андреас Бекерат, радник Посольства Катя Іда Салсбек, радник делегації Швеції в ОБСЄ Фредерік Нордін, політичний радник чинної голови ОБСЄ Самі Машіаял, спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та ТКГ Хайді Грау, глава СММ ОБСЄ в Україні Яшар Халіт Чевік.

    Посилаючись на пресслужбу ООС, “Укрінформ” пише, що Анн Лінде відвідала КПВВ у Золотому, було проведено виїзну нараду віцепрем‘єр-міністра України Олексія Резнікова із головою Луганської ВЦА Сергієм Гайдаєм та Донецької ВЦА Павлом Кириленком.

    Лінде відзначила роботу України в контексті виконання домовленостей Нормандської четвірки та консультацій у Тристоронній конактній групі (ТКГ), констатувала бажання України завершити війну та висловила підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах, в тому числі включаючи АР Крим та м. Севастополь.

    Перебуваючи на Луганщині, очільниця ОБСЄ обговорила з керівниками Донецької та Луганської ВЦА питання соціального та гуманітарного характеру, цікавилась дотриманням режиму тиші з боку терористичних організацій “Л/ДНР”, а саме кількістю обстрілів.

    “Укрінформ” нагадує, чинна голова ОБСЄ Анн Лінде перебуває в Україні з дводенним робочим візитом. Після свого обрання на вказану посаду, вона неодноразово наголошувала, що одним з пріоритетів організації на найближчий час буде саме врегулювання кризи в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне