П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Російські окупанти залучили до перемовин ТКГ “нових експертів з народу”

    “РБК-Україна” з посиланням на інтернет-ресурси терористичних організацій “Л/ДНР” повідомляє, що 19 січня, у переговорах політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо врегулювання ситуації на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) України беруть участь так звані “громадські діячі”. Їх залучили представники окупаційної влади.

    У публікації йдеться, що “запрошені громадські діячі” будуть виступати в якості експертів з актуальних питань порядку денного. У той самий час не уточнюється, хто ці “громадські діячі” і скільки їх.

    Представник окупаційної влади окупованих районів Луганської області Родіон Мірошник поскаржився, що на початку відеоконференції українська сторона обурилася присутністю “експертів”.

    Радник з інформаційної політики української делегації в ТКГ Олексій Арестович у коментарі “РБК-Україна” запевнив, що українська сторона готує офіційну реакцію на ініціативу окупантів.

    Нагадаємо, раніше генерал-лейтенант Служби безпеки України Віктор Кононенко на власній сторінці у Фейсбук поділився інформацією про плани Російської Федерації щодо окупованих територій Донецької та Луганської областей України.

    Він зауважив, що ворожі спецслужби готуються до активізації операції інтеграції окупованого Донбасу в Україну за російським сценарієм, але цього разу – за “народною ініціативою”. Керівником “ініціаторів з народу”, як запевнив генерал, росіянами визначено В.Захарченка, якого в грудні 2020 оголошено лідером громадянської сили “Ми – НАРОД України”.

    Схоже, що Російська Федерація перейшла до стадії реалізації вказаного плану і, так звані, “громадські діячі”, яких залучили до перемовин окупанти, безпосередньо можуть належати до групи “ініціаторів з народу”.

    Найсвіжіше

    Популярне