Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Язик не повертається назвати їх Церквою, – грузинський богослов про РПЦ

    Грузинський доктор богослів’я Мамука Путкарадзе заявив, що Російську православну церкву важко називати такою, адже вона займається шантажем і окупацією канонічних територій інших церков.

    Про це він розповів у коментарі Духовному Фронту України.

    «Повторю: намагання шантажувати питанням Абхазької і Цхінвальської єпархій Грузинської православної церкви були і є. Постійно там відбуваються канонічні порушення. Безперервно. … Навіть язик не повертається назвати їх Православною Церквою, бо так себе Сестра-Церква стосовно до Сестри-Церкви не веде», – сказав богослов.

    За його словами, РПЦ вкрала у Грузинської православної Церкви Абхазьку і Цхінвальську єпархії і намагається там розпоряджатись без відома Грузинської церкви і таким чином шантажувати її, але неможливо шантажувати вкраденим.

    «Архієреї РПЦ приїжджають і служать там, не те що без благословення, а навіть не повідомляють священноначалля Грузинської Церкви. Про який шантаж може йти мова, коли ти вже вкрав? Узаконити? Ну нехай спробують узаконити. Це те саме, що вкрасти і прийти в суд і попросити, щоб суд це узаконив».

    Найсвіжіше

    Популярне