П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Глава МЗС РФ накинувся на патріарха Варфоломія і звинуватив у співпраці із США

    У РФ знову почалась нова хвиля звинувачень в сторону США по церковній тематиці. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров впевнений, що «координовані з США» дії Вселенського патріарха Варфоломія призвели до серйозних наслідків, а його роль полягає у «спробі поховати вплив православ’я у світі».

    Таку точку зору висловив 18 січня Лавров висловив на пресконференції за підсумками діяльності російської дипломатії, передає сredo.press.

    «Я думаю, що ящик Пандори, який Варфоломій відкрив, вже призвів до розколу в Кіпрської православної церкви, привів до бродіння в інших православних церквах. Його місія, судячи з усього, яка йому уготована американцями – а вони не приховують, що вони з ним активно працюють під девізом свободи релігії та віросповідання, – це поховати вплив православ’я в сучасному світі … Іншого пояснення діям цієї людини я просто не бачу», – цитує Лаврова ТАСС.

    Він підкреслив, що США «змусили» Варфоломія піти «по шляху розколу», підриву багатовікових традицій православного християнства і того, що «в православ’ї називається папізмом». Будь-яких доказів своїх звинувачень і підозр глава МЗС РФ, як узвичаєно в Росії в останні роки, не привів. Він також не назвав джерел такої інформації і канонічних підстав для своїх суджень про «розкол».

    Лавров додав, що патріарх Варфоломій «обдурив» Православну Церкву України, «обрізавши в результаті обіцяні їй права».

    Нагадаємо, із такими ж звинуваченнями в бік ПЦУ виступає і почесний патріарх Філарет. За його словами, Томос «не такий» як в інших православних Церков. Раніше речник ПЦУ повідомляв, що Філарет чекає на автокефалію від Москви.

    Найсвіжіше

    Популярне