Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    За необслуговування українською штрафуватимуть на 6800 гривень

    Норма закону про штрафи за відмову від обслуговування українською мовою набрала чинності з 16 січня 2021 року. Підприємства всіх форм власності будуть штрафувати на суму від 5100 до 6800 гривень.

    Відповідні положення містяться в ст. 57 закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, передає РБК-Україна.

    Згідно з законом, за фактом порушення складається протокол. Уповноважений із захисту державної мова виносить суб’єкту господарювання попередження з 30-денним терміном на його усунення.

    При повторному виявленні порушення протягом року суб’єкт зобов’язаний виплатити штраф у розмірі 300-400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від 5100 до 6800 гривень.

    Факт порушення можна зафіксувати з допомогою свідків або на відео, аудіо. Після цього подати скаргу уповноваженому в питаннях захисту державної мови, у ній вказати дані заявника, інформацію про суб’єкта-порушника і докласти підтверджують файли.

    Скарги подаються письмово, з допомогою форми на сайті або на email уповноваженого протягом півроку з дня виявлення порушення.

    Найсвіжіше

    Популярне