П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Слідчий комітет РФ відмовився перевіряти причетність ФСБ до отруєння Навального

    Слідчий комітет Російської Федерації відповів відмовою на заяву юриста “Фонду боротьби з корупцією” Владлена Лося, у якій він вимагав перевірити причетність співробітників Федеральної служби безпеки РФ до отруєння опозиціонера Алєксєя Навального.

    Як повідомляє “Каспаров.ру”, про це написав сам політик у власному блозі і оприлюднив копію постанови.

    У відповіді, яку правоохоронці надіслали юристові, йдеться, що конкретних свідчень про ознаки злочину в діях співробітників ФСБ Росії в його заяві не наведено.

    Зображення взято з navalny.com

    Про причетність російської спецслужби до замаху на життя Алєксєя Навального мова йшла у спільному розслідуванні The Insider, Bellingcat та CNN за участі Der Spiegel, що було оприлюднене 14 грудня 2020 року.

    Журналісти прийшли до висновку, що отруєння могла скоїти група з восьми співробітників, які пов’язані з Інститутом криміналістики ФСБ. Окрім цього, у 2020 році цілком імовірно могла мати місце ще одна невдала спроба отруєння опозиціонера.

    Сам Навальний опублікував запис своєї розмови з особою, яку він відрекомендував як Константіна Кудрявцева – співробітника ФСБ, ім’я якого фігурує у журналістському розслідуванні. Видаючи себе за помічника секретаря Ради безпеки Ніколая Патрушева, Навальний добився фактичного визнання Кудрявцева своєї участі у замаху на життя політика за допомогою отрути класу “Новічок”.

    У відповідь, офіційні особи ФСБ РФ назвали заяви про причетність спецслужби до отруєння Навального провокацією, а усі свідчення, у тому числі оприлюднену телефонну розмову з Кудрявцевим, – підробками.

    Найсвіжіше

    Популярне