П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ не може повернути собі Середньоуральський монастир Сєргія Романова

    Арбітражний суд Свердловської області відмовив Єкатеринбурзькій єпархії Російської православної церкви, яка клопотала про прискорений розгляд справи щодо визнання права власності РПЦ на центральний храм Середньоуральського монастиря. До цього часу, храмом, як і всім монастирем, користувались прихильники позбавленого сану, відлученого від церкви і арештованого Сєргія Романова.

    Про це пише “Credo press”, посилаючись на “Znak.com”.

    У матеріалах справи зазначено, що храм був введений в експлуатацію без спеціального дозволу. Відтак, оформити право власності на будівлю зараз можна виключно у судовому порядку. Для цього була призначена будівельно-технічна експертиза, вартість якої складає 500 тисяч російських рублів. Повідомляється, що вказані кошти повинна сплатити саме Єкатеринбурзька єпархія РПЦ.

    Проте, експертиза є тривалою і буде завершена не раніше кінця січня поточного року. У зв’язку з викладеним, суд призначив відновлення слухання у справі аж на 5 лютого.

    Таким чином, РПЦ не може повноцінно розпочати користування монастирем з його храмами та будівлями вже кілька місяців. Єпархія розпочала процес ще 10 вересня 2020 року, одразу після того, як бунтівного екссхиігумена Сєргія Романова відлучили від церкви. Весь цей час ані судові виконавці, ані співробітники правоохоронних органів, ані будівельно-технічні експерти не могли отримати безперешкодний доступ на територію обителі.

    Найсвіжіше

    Популярне