Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Росопозиціонера Нємцова могли вбити через підривну операцію Кремля проти ЄС

    Причиною вбивства політичного діяча Російської Федерації Боріса Нємцова міг стати витік інформації про виробництво фальшивої євровалюти на території Чечні, а також, маршрути її транспортування та поширення країнами ЄС.

    Про це пише “Кавказ-Центр” з посиланням на телеграм-канал “Генерал СВР”

    Автори публікації стверджують, що Боріс Нємцов мав намір виїхати за кордон і оприлюднити відомі йому відомості. При цьому не відомо як вказана інформація опинилась у його розпорядженні, однак йому нібито обіцяли надати докази фактів виготовлення десятків мільярдів фальшивих євро в Чечні.

    Немцов намагався перевірити достовірність таких відомостей, і звернувся з відповідним проханням до свого знайомого, який мав відношення до діяльності російських спецслужб. У відповідь, “товариш” опозиціонера доповів про це у Кремль.

    У публікації йдеться, що рішення про ліквідацію Боріса Нємцова ухвалював особисто Владімір Путін. Для організації замаху був залучений громадянин Віктор Золотов, який від імені Путіна доручив Рамзану Кадирову “вирішити спільну проблему”.

    Золотов здійснював координацію всієї операції ліквідації опозиціонера. Стеження та організаційні заходи було сферою відповідальності іншого громадянина – Алєксєя Дюміна. Федеральна служба безпеки та Федеральна служба охорони Російської Федерації отримали вказівки сприяти зазначеним особам.

    За Нємцовим велось цілодобове спостереження. В тому числі, проводилось прослуховування телефонних розмов політика та його коханки Анни Дуріцкої.

    Путін був сповіщений про фінальний етап операції і за годину до вбивства надав свою згоду на вбивство, яке і виконали вихідці з кавказької республіки.

    У повідомленні на телеграм-каналі “Генерал СВР” зауважено, що імена решти осіб, причетних до вбивства Нємцова, навмисно не називаються. Автори сподіваються, що вони “доживуть до чесного розслідування та суду і нададуть там свої свідчення”. У свою чергу, Віктору Золотову та Алєксєю Дюміну радять зважитись на акт чистосердечного зізнання та вказати ім’я замовника.

    Нагадаємо, Боріс Нємцов – російський політик і державний діяч. Колишній перший заступник прем’єр-міністра Російської Федерації (1997–1998 рр.). Один з лідерів російського Об’єднаного демократичного руху “Солідарність” (2008-2015 рр.). Був у опозиції до політики Володимира Путіна. Убитий неподалік Кремля чотирма пострілами у спину 27 лютого 2015 року. У липні 2017 року за вбивство Нємцова за наймом у складі організованої групи були засуджені п’ятеро чеченців.

    Найсвіжіше

    Популярне