Понеділок, 15 Квітня, 2024
Бiльше

    В Одесі духовенство ПЦУ молитовно вшанувало пам’ять захисників України

    В Одеському кафедральному соборі Різдва Христового на вулиці Пастера, 5 Духовенство Православної Церкви України звершило щомісячну панахиду за спокій душ полеглих на сході країни захисників України. Очолив панахиду єрарх ПЦУ єпископ Одеський і Балтський Павло.

    Про це повідомляє Одеська єпархія ПЦУ та usionline.com.

    Помолитися та віддати шану загиблим Героям прийшли керівник Південного регіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Сергій Гуцалюк, ветеран АТО, боєць 28-ї Механізованої бригади, представник від Одеської області в Раді ветеранів при Міністерстві ветеранів Олександр Голопотелюк, начальник відділу Одеської області Міністерства у справах ветеранів Микола Сторожук, учасники АТО, волонтери, а також курсанти державного університету внутрішніх справ міста Одеси.

    «Ми зібралися на богослужіння і панахиду, яка проводилася протягом минулого року і, я сподіваюся, що ми будемо збиратися упродовж багатьох наступних років на спільну молитву за загиблими воїнами. За тим людям, які своїм життям і любов’ю до України і її народу пожертвували собою, заради них», – повідомив Єпископ Одеський і Балтський ПЦУ Павло.

    Традиційно цю молитву проводять в перших числах кожного місяця. У ній поминають всіх загиблих захисників України.

    Глава Південного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Сергій Гуцалюк зазначив, що це один із сучасних військово-цивільних ритуалів. Він заснований Міністерством у справах ветеранів, Православною церквою України, Міноборони та Інститутом національної пам’яті. І розроблений саме фахівцями інституту.

    «В кожному народі, кожній державі, навіть в кожній родині є свої традиції. Ми ведемо війну за незалежність, і це дуже важливо зараз, для виховання молоді, і для пам’яті. Одеська область вже заплатила велику ціну, і війна ще не закінчилася», – заявив Гуцалюк.

    Найсвіжіше

    Популярне