Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦ прагне вплинути на хід конституційної реформи в Білорусі

    Глава Білоруського екзархату Російської православної церкви митрополит Веніамін (Тупеко) розповів в ефірі каналу “ОНТ” про поправки, які церква запропонувала внести до Основного закону держави.

    Про це інформує “Sputnik”.

    Митрополит переконаний, що в Конституції потрібно закріпити поняття шлюбу з урахуванням християнської традиції та традиції білоруського народу. Окрім цього, на його думку, має бути закріплена турбота про молоде покоління та людей похилого віку.

    Глава Білоруського екзархату вважає, що варто зосередитись на патріотичному вихованні, треба зробити так, щоб молодь отримувала не лише прекрасну освіту, а щоб духовна освіта була присутня у процесі формування молодої людини.

    “Якщо пропозиція церкви щодо поправок до конституції знайдуть підтримку, тоді в основному законі з’явиться пункт, який буде дозволяти і навіть рекомендувати проведення курсів, які сприятимуть саме духовному розвитку особистості на традиції білоруського народу”, – заявив митрополит Веніамін (Тупеко).

    Можна було б не зважати на парадоксальне прагнення Російської православної церкви навчати білорусів білоруським традиціям. Але, що точно варто пам’ятати, так це те, що коли РПЦ починає “навчати народ патріотизму”, – виникають “Крим, Донбас” і цілі угруповання проросійських злочинців, які не переймаються такими “дрібницями”, як суверенітет незалежних держав, свобода віросповідання, права людини і багато інших несуттєвих для “русского міра” “дрібниць”.

    Найсвіжіше

    Популярне