П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії ОМОН штурмом взяв монастир. Ченцями РПЦ було заповнено 6 автозаків

    Насельниці та насельники Средньоуральского монастиря, які в ніч на 29 грудня намагалися перешкодити співробітникам правоохоронних органів, які штурмували монастир, були затримані і доставлені в поліцію. Загальна кількість затриманих невідомо, але їх декілька десятків.

    Про це повідомляє Credo.press із посиланням на Інтерфакс.

    У відділення поліції міста Верхня Пишма, розташованого неподалік від монастиря, привезли «п’ять-шість машин» з насельницями і насельниками, які брали участь в зіткненнях. Про це розповіла адвокат о. Сєргія (Романова) Свєтлана Гєрасімова. У якому статусі перебувають затримані – поки не уточняється. У поліції ці дані не коментують.

    Нагадаємо, раніше російський схиігумен Сєргій (Романов), який є намісником монастиря, благословив монашок померти за Росію. Російський ОМОН напевно вирішив виконати це благословення.

    У соціальних мережах з’явилися відеозаписи, на яких видно, як в темряві, в основному при світлі ручних ліхтарів, натовп намагається відштовхнути людей в шоломах і бронежилетах з написом ОМОН від дерев’яного будинку з хрестом на дверях.

    Як повідомляє ТАСС, в ході нічних сутичок постраждали три черниці. Вони за оцінкою лікарів однієї з місцевих лікарень отримали легкі травми.

    Отця Сєргія (Романова) затримали і вже етапували до Москви. 29 грудня Басманний суд буде розв’язувати питання про його запобіжний захід. Ченцеві пред’явлені звинувачення за кількома статтями, в тому числі про самоуправство і підбурюванні дітей до самогубства.

    Найсвіжіше

    Популярне