Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Відлучений від церкви російський схиігумен Сєргій благословив монашок померти за Росію

    Youtube-канал “Всеволод Могучев” оприлюднив чергове відео з Сєргієм Романовим, якого в Російській православній церкві позбавили сану схиігумена та відлучили від церкви.
    Про це інформує “Ахилла”.
    У відеоролику показано як Романов благословляє насельниць підконтрольного йому Середньоуральського монастиря і запитує їх, чи “готові вони піти до Божої Матері, щоб там на небі молитись за Росію?”.
    Колишній схиігумен запитує, чи віднайдуться хоча б тридцять чи п’ятдесят готових на такий подвиг, і кожна монахиня ствердно відповідала на заклик Романова. Наостанок, скандальний екс-схиігумен Сєргій Романов пообіцяв, що і сам вирушить до Бога разом з монахинями.

    У виданні висловлюють справедливе занепокоєння, оскільки Сєргій Романов та його адепти можуть повторити участь секти Джима Джонса в Джонстауні, коли у листопаді 1978 році 918 осіб, серед яких 276 дітей, вчинили ритуальне самогубство.
    В той же час, “проповідь і благословення” Романова мають окремі схожі риси з моральною підготовкою терористів-смертників релігійними фанатиками. Втім, повна відсутність конспірації і свідома публічність ставить під сумнів успіх імовірної діяльності “загону православних терористів імені Сергія Романова”.

    Найсвіжіше

    Популярне